21 feb 2008

Sms-alert


Een sms-bericht als hiernaast kun je maken via deze website. De makers maken gebruik van het goeiemoggel succes van de reclame.

Maar ik was op zoek naar iets serieuzers: van een directeur van één van de scholen van het ROC Midden-Brabant, kreeg ik de vraag om meer informatie over een sms-dienst naar leerlingen. Hij zou graag zo'n voorziening willen, zodat er bijv. bij uitval van lessen snel een bericht naar de leerlingen kan gaan.

Bij deze een vraag aan jullie: zijn er scholen die met zo'n sms-dienst werken? En zou je de ervaringen hiermee met ons willen delen?
Graag reacties!

5 opmerkingen:

Wilfred Rubens zei

Dag Moniek,

Bij Handel in Venlo (Gilde Opleidingen) gebruiken ze al lang deze applicatie. Kijk op www.gildeopleidingen.nl, locatie Hagerhofweg en vraag naar Peter Heintges. Daarnaast zijn wij bezig met de invoering van een onderwijsmanagementsysteem. Daar komt ook een sms-optie in. Komt tijdens de conferentie in Maastricht aan de orde.

Moniek Verhaaren zei

@wilfred,

Bedankt voor je snelle reactie. Ik ga die presentatie in Maastricht opzoeken.

Annet Smith zei

Ik heb er zelf nog geen ervaring mee, maar gisteren hoorde ik dat het streven is dat we binnen onze Sharepoint omgeving een sms-service webpart krijgen, die momenteel in de maak is hier op school. Zou voor de zomer moeten draaien.
Wat ik ook nog even wilde noemen is dat ik er in 2006 een keer iets over heb gezocht en op mijn blog heb gezet. Zie http://www.gadgetsenonderwijs.nl/2006/05/sms-diensten.html.

Bert Plaat zei

Hallo Mosredna van 50 lentes.
Felicitaties, het leven wordt nu pas leuk (zelf 57).
Interessante optie de sms-alert. Nog een reden om naar Maastricht te gaan. We zijn in Friesland nog niet verder dan teletext. Goed bereikbaar via de studieinformatie pagina, dat wel. Zie http://www.mbo-leeuwarden.nl/index.php?&afdeling=19 Klik daar op de bovenste knop 'Roosters'. Overigens leuk dat bloggen. Heb er een gemaakt voor www.kpb-isa.nl Plus de webpagina's in Google Docs. Geleerd tijdens de vorige bijeenkomt weet je nog wel?
Zal zelf ook een blog gaan maken.
Maar ná de vakantie. Groet!
Bert Plaat

Anoniem zei

Ha Moniek,

Vorige week is na een intensieve study en ontwikkeling door een college company in samenwerking met ROC Flevoland een eerste service opgezet ism de onderneming uit Maastricht voor de informatie vanuit de school naar leerlingen en ouders en vice versa. Zie http://website.rocflevoland.nl/index.php?cid=6&subs=1&nid=29 Contactpersoon is Dennis Britstra aldaar: +31636193619. Volgens mij kun je met hen zeer snel schakelen en profiteren van de door hen opgedane kennis! Met vriendelijke groet en succes, Angelique Slaap