13 sep 2008

Gedichten op straat in Google maps

Een tijdje geleden schreef ik over een project van Tilburgs stadsdichter Frank van Pamelen. Samen met kinderen van Tilburgse basisscholen, wil hij in het Guiness book of records komen met het langste gedicht ter wereld. Vandaag bezocht ik de website van zijn project. Tot mijn opgewekte verbazing zag ik dat hij gebruik maakt van een google map waarin hij filmpjes met gedichten plaatst.
Poëzie hoeft niet elitair en hoogdravend te zijn. Gedichten kunnen zo maar op straat liggen, poëzie is van iedereen, lijken de hoofdgedachtes van dit project. Kijk maar op de website van het project. Het gedicht van de brugwachter (nr. 14), roeien (nr. 11) en dat van de Katterug (de naam van een lelijk gebouw in Tilburg, nr. 9) vind ik de leukste.
En óf dat alles mooi aansluit bij het thema Zinnenverzinzin van de a.s. kinderboekenweek die van 1 t/m 11 oktober plaats vindt! Op de eerste zondag in die week is er een groot boekenweekfeest bij de school voor onderwijsassistenten van ROC Tilburg, samen met de bibliotheek, boekhandels, Frank van Pamelen, en heel veel studenten die workshops voor kinderen organiseren.
De studenten van de opleiding Onderwijsassistent werken op dit moment al druk aan de voorbereidingen van de workshops én aan filmpjes met straatinterviews over de kinderboekenweek. Binnenkort op Youtube.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Hoi Moniek,

leuk dat je aandacht besteedt aan de website hetlangstegedichtterwereld.nl. De filmpjes voor de dvd die aan de scholen wordt verstrekt is nu klaar, en de volgorde op de dvd is bepaald. De filmpjes op de site zijn ook gewijzigd qua volgorde. Helaas kloppen de nummertjes die je noemt in je stukje dus niet meer, da's het slechte nieuws. Het goede nieuws is dat er nog een paar leuke filmpjes bijgezet zijn.

Groeten,
Tom Pijnnburg
Gilaworks internet- en videoservices

Moniek Verhaaren zei

Hallo Tom,
Mooi dat je mijn blog hebt gevonden! Virtueel heb ik al veel van jou gezien, waaronder die website van het langste gedicht, maar ook TilburgZ en videoclips van deze en gene stadsdichter.

Natuurlijk ben ik meteen gaan kijken op de website. De nummers in mijn bericht hierboven heb ik aangepast: ze kloppen nu weer. De nieuwe filmpjes zijn allemaal even prachtig!!