6 mrt. 2009

Bijna Boekenweek: Tjielp tjielp

Het is weer bijna boekenweek. Het CPNB koos dit jaar als thema Tjielp, Tjielp, de literaire zoo. Die titel komt van het gedicht 'De Mus' van Jan Hanlo. Tilburger Tom America zette dit gedicht op muziek en maakte daar een aardig filmpje van. Dat filmpje is onderaan dit bericht te bekijken.

Ik schrijf Tilburger, maar dat is niet helemaal waar. Tom America komt hij oorspronkelijk uit Valkenburg, net als Jan Hanlo. En misschien verklaart dat ook waarom hij Hanlo's cadans en ritmische zinnen weet om te zetten naar muziek. Het gedicht De Mus is niet het enige gedicht van Hanlo dat hij op muziek zette. Samen met Henny Vrienten, Vincent van Warmerdam en Ed Kooyman maakte Tom een CD met muzikale gedichten van Hanlo. Op deze site is meer informatie daarover te vinden. Tom America verzorgt ook gastlessen die erg geschikt zijn voor de bovenbouw van HAVO/VWO.

In de boekenweek krijg je bij de aankoop van een boek het boekenweekessay van Middas Dekkers én het boekenweekgeschenk van Tim Krabbé cadeau, jammer genoeg niet die CD.


2 opmerkingen:

annojo zei

Kwam er laatst achter dat mijn oud leraar Engels een boekje getiteld De Mus heeft samengesteld, met bijdragen van Midas Dekkers, Theodor Holman e.a.

Moniek zei

@Annojo: mooi! Hoe heet die leraar en is het boekje nog ergens verkrijgbaar?