18 jan. 2010

Tweeteratuurprijs

NRCboeken schreef 8 januari een wedstrijd uit: Twitter een roman, win een nieuwjaarsgeschenk. De opdracht was een (klassieke) Nederlandse roman zo spits mogelijk samen te vatten. Er volgden schitterende inzendingen:
  • Anne@Kitty: Hey, how r u? Is saai hier in 8rhuis. Omg! Iemand add! Brb, xx (Het achterhuis van Anne Frank)
  • Ik walg van de ledigheid van de laatste dagen van het jaar. Nu RT ik zelfs mezelf. RT @fritsvanegters Als het maar niet onopgemerkt blijft (De avonden van Gerard Reve)
  • @Koekebakker RIP RT @Bavink @Hoyer @Koekebakker Fuck, hoor net dat Japi verstorven is. RIP. PLz RT. #sarphatistraat (De uitvreter van Nescio)

Inmiddels is de uitslag bekend. Winnaar werd Bas Jongenelen. Hij vatte Karel ende Elegast als volgt samen in een ultrakort twitterbericht:

@Elegast Kom Eggeric doodslaan #Ingelheim

Geweldige vondst. Geweldige leraar ook die Bas. Dat weet ik omdat ik onlangs bij hem een module historische letterkunde volgde. Bas, gefeliciteerd! Misschien is zo'n verkorting ook een aardige suggestie voor de hoeveelheid teksten die studenten voor jouw literatuurlijst moeten doornemen?

2 opmerkingen:

Luud zei

geweldig idee en terechte winnaar lijkt me (voorzover ik verstand heb van literatuur)

janien zei

Wat een leuk nieuwsbericht! Twitter en literatuur / poëzie, dat interesseert me.

Knap gedaan van winnaar Bas Jongenelen. Dat tweeten van grote literatuur deed me direct aan Twitterature denken. En onrechtstreeks ook aan Haiku140.

Goed dat ik nog eens langskwam. ('t Is niet dat ik je wil verwaarlozen ...) Ben ik weer bijgeschoold. Degelijk, snel en gratis. Dankzij jou!