7 aug 2008

Topical 160: welke stad is dit?

Janien Benaets van de Sausage Machine, doet een oproep tot het schrijven van een vakantieraadsel in de vorm van een topical-160. Op haar eigen blog staat de eerste.

De topical-160 is een speciaal sms-gedicht. Een minigedicht van exact 160 tekens, net als in een smsje. Meer info vind je bij: www.precies160.nl waar je ook ter plekke een 160je in kunt dienen, of kunt beoordelen.

Janien vraagt ‘Wie waagt zich aan een topical-160?'. Janien, bij deze neem ik het zakdoekje op. Over welke stad gaat dit?

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Mooi en vast in een veel warmere stad dan hier in Kikkerland.

Anoniem zei

Das firenze! dat kan niet missen!

Moniek Verhaaren zei

Hans,
Helemaal goed: een gelato verdiend!

Anoniem zei

Hier ben ik eindelijk ... Fantastisch, toch, dat je het handschoentje opnam. Of mooier, zoals jij zegt, het zakdoekje.

Wat jammer, nu kan ik Firenze niet meer raden, en vast ook geen gelato meer verdienen. David van Michelangelo, toch, wat doe je me aan, manmanman. Jammerjammer. Dat heb je als je (te) laat komt. Schrijf je nog eens een nieuwe, Moniek? Dan kan ik mijn kansen ook eens wagen. Als ik op tijd kom tenminste.

Ik sluit me volmondig bij Karin Winters aan: dit is een hele mooie en bijzondere 160! Dat Sofie Cerutti jou en Karin niet geselecteerd heeft, verwondert me erg.

Zo goed kende ik jullie dus toch nog niet: ik wist niet dat jullie ook dichters waren. Maar ik had het kunnen weten: bloggers zijn schrijvers en van daar is de stap naar dichten helemaal niet ver. En als ik even mijn favorietenlijstje afloop: de meerderheid van die bloggers zijn warempel ook dichters! Zie je wel, jullie ook al. Bij Karin had ik eerder ook haar mooie vakantiehaiku gelezen...

Wat jouw oplossing van mijn raadsel betreft. Jammer, toch - wel goed geprobeerd, maar het was Antwerpen niet. Het was jouw allereerste gegoogel: Rotterdam!

Bij Karin heb je al een zak frites verdiend. Wat zou je denken van een dame blanche met slagroom als toetje? Of liever vanille-ijs met aardbeien en slagroom?

Groetjes
janien

Anoniem zei

Geen plaatsnaam maar wel een vakantiegedicht:

Vrije dagen rijgen zich aaneen tot een ketting van lange luie weken, zelfs de zondag is niet meer de parel van de ketting Jammer dat de zomer ook vakantie heeft
VERSLAVEND, zoals je al zei beter dan een Sudoko