17 jan. 2008

Ambassadeurs BVE


Gisteren troffen de BVE-Kennisnetambassadeurs elkaar weer in Aventus, een schitterend gebouw (zie de foto's op de blog van Serge. De bijeenkomst startte met de verheugende mededeling dat al het geblog en reageren op blogs van Karin, Annet en mij, er toe geleid had dat er nu toch gerechtigheid komt en dat de regeling in 2008 óók voor de ROC's wordt gecontinueerd. En dat óók ROC's die vanaf de zijlijn zo hun gedachten hadden over de Grassrootsregeling (zie weblog Jef) zich nu kunnen inschrijven voor een regeling die voor andere ROC's in elk geval succesvol is gebleken.
De presentatie van Jan Barteling en Leo Bakker gaf ons stof tot nadenken over onze rol als ambassadeur binnen onze eigen instelling. Getoond werden verschillende analyses van waarom er bij veel ROC's nog steeds niet voortvarend gebruik wordt gemaakt van de mogelijkheden van ICT. De genoemde voorbeelden waren voor mij zeer herkenbaar en vooral ook een reden om Jan en Leo binnenkort uit te nodigen om verhaal binnen onze organisatie te komen houden.
Raymond Vermeulen was onze gastheer deze dag en die rol vervulde hij met verve. Tussendoor had hij zelfs nog even tijd om een workshop Google-docs aan ons te geven. Nou ja, workshop... Omdat hij zo druk was met regelen en 23 dingen tegelijk moest doen, werd het een soort van ongeleid zelfstandige instructie, waarbij we bijna verdwaalden in het digitale bos. Maar natuurlijk kwamen we als digitaal vaardige ambassadeurs door samen te werken hier uit!
Even konden we nog videoconferencen met Bob Hofman die in Suriname zat (althans, dat beweerde hij... Enkelen van ons vermoedden dat hij gewoon in de kelder zat, en dat die bruine huid van hem zonnebankenbruin was). Bob stak ons een hart onder de riem, adviseerden ons niet in de 'comfortmode' te gaan hangen, maar flink ons nek uit te steken (met of zonder pet erop).
Een workshop Teleblik volgde daarna. Voor enkelen van ons bekende kost. Het enige nieuwe wat ik hoorde was dat er op dit moment ook lesmateriaal, gekoppeld aan teleblikmateriaal te vinden is. En dat je nog steeds een digicode moet hebben en inloggen via Entree. Begrijpelijk i.v.m. beeldrecht, maar lastig in de praktijk. Daar zou nog eens oplossing voor gevonden moeten worden.
Aan het eind kregen we een boekje met 23 (!) recepten uit de keuken van Aventus. En dan heb ik het nog niet gehad over de schitterende lunch, de geweldige gastvrouwen, en meer. Organisatie: chapeau!

8 opmerkingen:

karinwinters zei

Dank je voor je verslag, ik heb vandaag al her en der gezocht. Je foto op mijn blog doet het niet, maar hier wel. Lachen.
Volgens mij begin je de smaak te pakken te krijgen. Leuk!! Geef je een seintje als je echt LIVE gaat, dan zet ik je in mijn Blogroll.
aanbod voor een banner seriewoordenares staat nog...die is ook erg leuk hoor!!!

Serge de Beer zei

Hoi Monique,

Leuk bericht. Bedankt ook voor het aanmelden mijn blog voor de blogroll! De link in jouw bericht geeft bij mij trouwens een foutmelding.

Groeten,
Serge

Serge de Beer zei

Leuke foto's ook trouwens. Zie ik nu pas :-)

Serge

Moniek zei

Hallo Serge en Karin,

Dank voor jullie reacties! Ik ben natuurlijk nog een beetje aan het leren en oefenzwemmen, dus er gaat af en toe iets mis. Die link naar de foto's op jullie blogs zijn gewoon hyperlinks naar de foto bij Picassa (dus direct naar de jpg zelf). Soms weigert je virusscanner zo'n link te openen. Maar misschien had ik beter naar het album kunnen linken. Lesje voor volgende keer.

Willem Karssenberg zei

Hallo Moniek,
Wat er fout gaat met de link naar het blog van Serge is het volgende:
Je vergeet er http:// voor te zetten.
Dat kan ik zien omdat er nu staat:
http://mosredna.blogspot.com/www.learningtour.nl
Dat kan natuurlijk nooit, 2 url's achter elkaar.
Maar je kunt gewoon teruggaan naar je bericht en het verbeteren.
Dat de virusscanner "soms" zo'n link zou weigeren te openen klinkt heel interessant, maar dat wil er bij mij niet in. Een goede link wordt altijd geopend!

Annet zei

Hoi Monique!

Bedankt voor je prima samenvatting, daar kan ik mooi weer naar linken (of wil je dat nog niet?). Ik heb intussen op ons ROC ook al een balletje op gegooid over het verhaal van Jan Bartling. Ik denk dat het heel veel kan opleveren als je het model bespreekt met de mensen die veranderingen teweeg kunnen brengen.

Ga zo door!

Anoniem zei

Hallo Monique

Eerste keer op je blog.
Enne...prettig blog heb je.
Spannend zelfs. En een lekker leesbaar verhaal over al die ambassadeurs in Apeldoorn.
Heb mijn achterban in Friesland ook op de hoogte gebracht van onze activiteiten, zie http://www.mbo-leeuwarden.nl (even naar beneden scrollen). Ga zo door en we blijven je volgen....

Bert Plaat
AOC Friesland

Moniek zei

Hallo Bert,
Bedankt voor het compliment! Helaas biedt jullie website niet de mogelijkheid te reageren, daarom maar hier. Mogelijk zie je het dan toch via je rss-feed.