19 mei 2008

Mannetje-vrouwtje: gender genie


Kun je aan een tekst zien of die door een man of door een vrouw is geschreven? Volgens de makers van de Gender Genie wel. Dit programma kan van een Engelstalige tekst of webpagina de vermoedelijke sekse van de auteur uitrekenen.
Ik deed een kleine test met een tekst van Karin Winters. Zij kwam namelijk toevallig net terug uit Manchester en had om die reden een Engelse tekst op haar blog staan. Ik heb ook nog even gekeken of ik bij een mannelijke blogger snel een Engelse tekst kon vinden. Bij Wilfred Rubens vond ik genoeg Engelse teksten, maar... geen waarvan voor mij voor 100% duidelijk is dat hij van hem is (wel veel Engelse artikelen i.s.m. anderen). Willem Karssenberg deed ooit eerder een test waaruit bleek dat hij veel vrouwelijke eigenschappen had, maar ik kan die niet meer op zijn blog vinden. Maar misschien kunnen Wilfred en Willem zelf via Gender Genie kijken hoe mannelijk ze zijn ;--). Karin doet haar roze banner in elk geval eer aan: haar tekst was volgens Gender Genie voor 63% vrouwelijk.

4 opmerkingen:

Karin Winters zei

63% is niet zo vrouwelijk, ik zal eens proberen een 100% score te halen: I knitted a sweater for my boyfriend. During this lovely activity I watched the movie four weddings and a funeralon my beautiful Pink fluffy Chair , I love Hugh Grant's crying eyes and I dream about him :-)

Karin Winters zei

resultaat: Words: 38

Female Score: 8
Male Score: 19

The Gender Genie thinks the author of this passage is: male!
AUWWW

Annet zei

Ik heb het ook maar eens op mijn blogteksten losgelaten. Het blijkt dat ik per artikel van sexe verander! Soms uitgesproken man, dan weer heel vrouwelijk. Ik ben dus bi! Of transgender? Of travestiet? Ofzo?

Moniek Verhaaren zei

@Annet: mensen van Onze Taal deden een test met een deel van 'Pride and Prejudice' van Jane Austen. Die was 50% mannelijk en 50% vrouwelijk. Je bent dus in goed gezelschap!