23 mei 2008

Passie: het boek en de film(pjes)


Wat is dat toch dat PASSIE plots zo in de belangstelling staat? Vorige week was ik bij de presentatie van het boek 'Passie, het boek dat niet werkt' van Richard Engelfriet en Celine Rutten. Gisteren ontdekte ik dat ook blogger Erwin Blom geintrigreerd is door passie, gezien de video-interviews die hij voor de Crowds maakt.

In het passieboek interviewt Richard Engelfriet samen met Celine Rutten enkele gepassioneerde mensen die hun hart volgden. Tussen de interviews staan bespiegelingen en tips om dichter bij je eigen passie te komen. De geïnterviewden gooiden het roer drastisch om en volgden hun passie: een industrieel ontwerper die in Frankrijk een vakantiedorp begon; een waterbouwkundige die nu chocolatier is; een muzikant die belevingsdeskundige werd. De schrijvers gaven het boek de ondertitel 'het boek dat niet werkt' als dikke knipoog naar allerlei zelfhulpboeken en TV-programma's als dr. Phil. Toch geeft het boek verschillende handvatten om dichter bij je eigen passie te komen.

In de videointerviews over Erwin Bloms passie gaat het vooral om persoonlijke passies van een aantal sleutelfiguren. Bij al deze mensen lijkt web 2.0 een belangrijke rol te spelen. Het is dan ook niet moeilijk te raden wat de passie van Erwin Blom is. Onderstaand filmpje geeft een goed beeld van Bloms passie:


The Crowds over de video explosie op internet from The Crowds on Vimeo.

Geen opmerkingen: