9 sep. 2008

Kort en krachtige web 2.0- trainingen

Het interne trainingscentrum van ROC en MBC Tilburg organiseert de komende maanden kort en krachtig web 2.0-trainingen. Dit alles onder het motto: Web 2.0, goed voor je onderwijs. Deel je werk met anderen.

Het idee voor deze korte 'hoewerkthets' hebben we overgenomen van ROC Aventus waar ze 'cup-a-soup-training' heten, vanwege het tijdstip waarop ze gegeven worden. We doen het op dezelfde tijd, met een andere naam. Op het weblog van ons trainingscentrum staat o.a. van welke web 2.0-toepassingen een kort-en-krachtig-training wordt aangeboden.

Medewerkers van MBC en ROC Tilburg kunnen op ons intranet vinden waar en wanneer de trainingen plaats vinden. En natuurlijk gaan we ervoor pleiten om ontwikkelde materialen beschikbaar te stellen via onze digitale étalage Contentinopel, zodat andere docenten (van binnen of buiten ons ROC en VMBO) er ook gebruik van kunnen maken.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Huuuuuh, diepe zucht, mooi, wil ik ook....SOEPIE? Hou het toch in mijn achterhoofd.......

Willem Karssenberg zei

Goed idee, leuk om het zo uit te zetten.
Laat ik nu net vanavond toevallig al eerder op Contentinopel geweest zijn (va Kennisnet) Kom ik onder de knop weblogs en wel heel oude link tegen:-)
En het weblog van het Centrum voor Onderwijs en ICT verbaast me door de Google ads die erbij staan. Gaan je collega's hiermee wat bijverdienen?
Leuk ook dat de link naar Skydrive Skydive genoemd wordt!
Ben wel benieuwd of je bijv. Blogger echt in heel korte tijd goed kunt uitleggen. Je weet misschien nog hoeveel tijd ik nodig had in Masstricht, en met welk resultaat?
Maar ik wil jullie zeker niet ontmoedigen. Mooi dat dit binnen je ROC door eigen mensen wordt aangeboden. Dat zie ik bij ons nog lang niet gebeuren...

Moniek Verhaaren zei

@Willem, je hebt gelijk. De studentenblogs waarnaar verwezen wordt, zijn (te) oud. We zullen ze op korte termijn vervangen door links naar stageblogs studenten 'Onderwijsassistent'. Die gaan pas in november op stage, dus excuses: het duurt nog even. Druk druk begin schooljaar...

En tijd qua blogger uitleggen: studenten hadden maar een halve les nodig. Docenten doen er inderdaad langer over.