2 sep. 2008

Dag van de leraar

Op 5 oktober schijnt het de 'dag van de leraar' te zijn. Dat meldde de Stichting Beroepskwaliteit Leraren (SBL) vandaag in een nieuwsbrief. SBL organiseert die dag allerlei activiteiten in het Openluchtmuseum. Met de Dag van de Leraar wil deze stichting het imago van het leraarsvak verbeteren en het belang van goede leraren benadrukken door de beroepsgroep op een positieve manier onder de aandacht te brengen.

Zondag 5 oktober zijn er activiteiten voor en door docenten in het Openluchtmuseum in Arnhem en op 6 oktober is het de bedoeling dat er activiteiten op de scholen plaats vinden. Dus directies: mooie aanleiding om jullie leraren eens lekker te verwennen!

Het thema op 5 oktober is inspiratie. Leraren bieden andere leraren activiteiten aan als: wandelcoachen; goochelen tijdens lessen wiskunde; workshop de winst- en verliesrekening van je loopbaan (door Marc Vermeulen); workshop anders kijken anders doen; stoelmassage en nog heel veel meer. Hier vind je de rest van het programma en hier kun je je aanmelden voor een gratis kaartje voor 5 oktober.

2 opmerkingen:

Willem Karssenberg zei

Geweldig! In de ambiance van een museum (lekker genieten van hoe het vroeger was) is het de organisatoren gelukt een programma samen te stellen waarbij in ieder geval géén computer gebruikt wordt, stel je voor...

Moniek Verhaaren zei

Tja, dat was mij nog niet opgevallen. Maar nu jij dat zo constateert en het programma er nog eens op naslaand... heb je wel gelijk.
Zou de computer docenten dan niet inspireren? Of zou er -volgens de organisatie- niets inspirerends via een PC te benaderen zijn?