21 jul. 2009

Weg

Vanaf 1 september heb ik een nieuwe baan als docent Nederlands bij het Theresialyceum in Tilburg. Ik heb er ontzettend veel zin in. Nieuwe collega's, nieuwe werkplek, nieuwe onderwijssoort. Een nieuwe weg ga ik bewandelen en dus ga ik weg uit het BVE-veld, maar niet uit het onderwijs. Vreemd is dat wel hoor, weggaan op een nieuwe weg.

Dag, dag docenten van het ROC Tilburg met en voor wie ik zo vurig heb gewerkt om méér gebruik te maken van ICT in het onderwijs. Dag docenten van het VAVO bij wie ik me het afgelopen jaar zó welkom heb gevoeld en met wie ik fantastisch heb samengewerkt. Dag trainers van het Centrum voor Onderwijs en ICT met wie ik cursussen schreef, e-learningscursussen gaf aan docenten en vooral heel veel rondsnuffelde in netwerken, op conferenties en op internet naar mogelijkheden om het onderwijs beter, effectiever en interessanter te maken. Dag studenten van het ROC die van mij onderwijs mochten 'genieten', ik heb ook van jullie genoten! Dag directeuren van de scholen van het ROC, met wie ik afspraken maakte over professionalisering van hun docenten of snode plannen smeedde om binnen een grote organisatie als het ROC, tóch zaken voor elkaar te krijgen. Dag College van Bestuur, die helemaal niet op zo'n heel grote afstand bleken te zitten als velen uit het primaire proces denken. Dag mensen van Kennisnet met wie ik de afgelopen jaren heb samengewerkt in projecten als Grassroots, Samen Web De Baas, ambassadeurs MBO. Dag ambassadeurs BVE, zowel de groene als de grijze. Dag, dag allemaal, het ga jullie goed.

Natuurlijk blijf ik nog steeds bloggen, maar dit weblog zal een iets andere wending krijgen. Méér over het vak Nederlands, méér over literatuur, méér over het voortgezet onderwijs, niet meer over de BVE, maar nog wel steeds over kunst, web 2.0, over Tilburg, en andere dingen die mij bezighouden.

7 opmerkingen:

Lian Derks zei

Welkom Moniek! Welkom op het Theresialyceum, waar de docenten graag van jouw expertise gebruik willen maken om meer ict in het onderwijs te brengen.
Welkom op ons havo en vwo waar de leerlingen zitten te wachten op jouw enthousiasme in de lessen Nederlands.
Welkom op onze school waar de directie blij is met de energie die jij uitstraalt.
Ik wacht in spanning jouw blogs af, die een andere achtergrond krijgen, met een aangepaste inhoud, maar die zeker voor mij nog interessanter worden om te blijven volgen.

Willem Karssenberg zei

Mooi bericht Moniek!
Jij laat zien dat je je toekomst in eigen handen hebt. Je investeringen leveren resultaat. Respect!
Het Theresialyceum mag blij zijn met je en het ROC zal je missen.
Trouwens, je weet vast wel dat het VO ook Kennisnet ambassadeurs heeft al gaat het daar wel anders toe dan bij de MBO ambasadeurs...

wrubens zei

Dag Moniek,

Veel succes met je nieuwe baan. Ben benieuwd hoe het VO bevalt, en of er grote (cultuur)verschillen zijn tussen VO en BVE.

Joel de Bruijn zei

Veel succes in je nieuwe baan! En bedankt voor alle samenwerking en collegialiteit!

Ingrid zei

Zo Moniek! Ik ben er trots op zo'n vriendin te hebben. Jij hebt er echt blijk van gegeven dat je een min-situatie kunt ombuigen naar een plus-situatie. Sterk hoor! Durven en doen, dat is je wel toevertrouwd. Veel succes op het Theresia en met al je collega's daar :-)
Ik blijf je ook volgen, vooral live.
liefs, Ingrid

Annemarie Hoevenaars zei

Heel veel succes bij je nieuwe uitdaging. Blijf je natuurlijk gewoon volgen via hyves en je blog.
Wie weet zien we elkaar op de Boulevard in Den Bosch!

Moniek Verhaaren zei

Beste allemaal,
Dank voor jullie warme reacties hier en via e-mail!
We mogen binnenkort weer beginnen, maar eerst nog even genieten van de laatste warme vakantiedagen (wij in het zuiden hebben nog een paar weken!).