3 jun 2008

Koken met Food TubeVia de openbare netvibes pagina van Annet Smit, vond ik een weblog van drie medewerkers van het Zadkine Rotterdam. (Boeiend weblog! Tip!!). Vandaag stond er een bericht over Food Tube, een Youtubevariant waarop allerlei filmpjes te bekijken zijn over het bereiden van voedsel onder het moto: kijk in de keuken en weet wat er kookt. De website is onderverdeeld in een aantal kanalen als: recepten; how to; producten; dranken; reportage; interviews.

Waarschijnlijk is dit alles bedoeld voor het horeca-onderwijs, maar ook keukenkneuzen of -prinsen die willen zien hoe je een eitje pocheert, een uitje snippert, een preitje grilt en nog veel meer, kunnen hier hun hart ophalen.

Hieronder STOND als voorbeeld een video van de bereiding van Thaise viskoekjes. Embedden van de videootjes is dus ook geen probleem. Alleen.... die video start automatisch bij het openen van mijn weblog en ik werd gek van die keer op keer op keer uitgesproken zin "een van de hoogtepunten van de Thaise keuken is...". Vandaar dat hieronder nu alleen nog de link staat: link.

6 opmerkingen:

Karin Winters zei

ach, who needs video... eens, mooie site en kan nog beter. zal nogmaals de tip geven om de instructiefilms daar neer te zetten ipv youtube, dat is ook beter ivm ROCMN zoektochten :-)Tenenkaas?

Anoniem zei

Als je dan toch op zoek bent naar mooie kookvideo's, kijk dan eens op www.chefsonline.tv
Diverse rubrieken zoals basistechnieken, topkoks, snel & gezond. Allemaal video's dus. Tevens is er ook de mogelijkheid voor bezoekers om culinaire video's in te sturen. Een bijzonder mooie video is van Evert Thielen, van de Gertrudahoeve in Son en Breugel. Hij laat duidelijk zien hoe je een heel lam moet uitsnijden. Veel te zien dus.

Moniek Verhaaren zei

Hé Jochen bedankt voor de tip! Ik ga hem meteen doorgeven aan de docenten van onze horecaopleiding! Mooi dat zelfs chefkoks hun bereidingswijze willen delen.

Anoniem zei

dank je, moniek. welke horeca-opleiding is dat, als ik mag vragen?

Moniek Verhaaren zei

Jochen,
Tuurlijk mag je dat vragen. Het is de VMBO-opleiding Horeca, Toerisme en Voeding. Ze hebben een eigen leerlingenrestaurant. Zie: http://www.middenbrabantcollege.nl/Economie_en_Groen/horeca.
De MBO-opleidingen Horeca worden in Tilburg verzorgd door onze conculega's van de Rooi Pannen (http://www.derooipannen.nl).
Ik had je dit willen mailen, maar ik kon je niet bereiken omdat je geen mailadres, achternaam of anderszins had ingevuld, daarom maar zo.

Anoniem zei

Moniek, ik had dit ook liever via de mail gedaan maar ook ik kon jouw adres nergens vinden, vandaar dat ik er hier over begonnen ben.