9 jun 2008

Stimuleringsbijdrage web 2.0 toegekend


Joechei! Onze Kennisnetprojectaanvraag is toegekend!! In het kader van de regeling Verbonden met ICT dienden wij van het ROC Midden-Brabant een aanvraag in. En die werd gehonoreerd, net als die van twaalf andere ROC's en AOC's.

Met dit project willen wij een stevige impuls geven aan het gebruik van web 2.0-toepassingen binnen ons onderwijs. We kiezen voor een pilotproject binnen de opleiding tot Onderwijsassistenten. De studenten van die opleiding krijgen namelijk dubbel met ICT in het onderwijs te maken: eerst als middel binnen hun eigen opleiding en later in hun toekomstig beroep in het onderwijs.

Het afgelopen jaar is er binnen deze opleiding geëxperimenteerd met enkele toepassingen als een wiki, Youtube, weblogs, foto- en videobewerking, maar dat was nogal fragmentarisch en bovendien ging dat uit van één enthousiaste docent. In dit project gaan we de uitdaging aan om meer docenten en studenten te enthousiasmeren deze toepassingen in te zetten. Ik mag projectleider zijn en ik heb er veel zin in.

Het uiteindelijke doel is natuurlijk dat dit soort toepassingen ook binnen andere opleidingen van ons ROC gebruikt gaan worden. Maar laten we eens met één school beginnen. Wordt vervolgd en tips/suggesties zijn natuurlijk welkom.

Nog een aardig detail: aan het projectplan hebben we geschreven via Google Docs vanuit verschillende locaties. Het aantal overlegmomenten hebben we daarmee kunnen beperken tot twee, de rest regelden we via versiebeheer en de chat van Google. Een eye-opener voor ons allen. Het projectbureau was zo enthousiast over Google docs dat ze het voor een volgende projectaanvraag ook zo gaan gebruiken.

1 opmerking:

Anoniem zei

Hi Moniek,

Gefeliciteerd hiermee! Ben wel benieuwd wat jullie precies allemaal gaan doen, binnenkort eens koffie doen?

Gr,
Gijs