30 mrt 2011

Schrijversdag 2011 Theresialyceum

Het Theresialyceum kent een goede traditie in het organiseren van schrijversdagen voor leerlingen. Dagen waarop schrijvers komen vertellen over hun werk, een workshop verzorgen voor leerlingen, gedichten voordragen en meer. Dit jaar mocht ik voor de tweede keer meewerken aan de organisatie van zo'n dag voor de vierdeklassers van HAVO en VWO.

Gisteren was de uitvoering. Om vier uur in het zonnetje, op het terras, konden we terugkijken op een bijzonder geslaagde dag: leerlingen enthousiast, schrijvers enthousiast, geweldig theater waar we ons evenement organiseerden, er waren eigenlijk alleen maar positieve elementen te noemen. Iedereen is ook erg benieuwd naar de foto's die Kirsten en Julia (twee leerlingen uit 5Havo) maakten.

Leerlingen konden zich op deze dag voorbereiden via een website die ik gemaakt had met de websitemaker van Kennisnet. Dat werkte goed. Het programma, voorbereidende opdrachten, foto's, teksten van de schrijvers, youtubefilmpjes: alles kon ik vrij eenvoudig en redelijk snel online zetten. Als je op de foto hieronder klikt, kom je op die website. Jammer dat Kennisnet binnenkort de stekker uit deze aardige voorziening trekt.

Weet iemand een alternatief voor zo'n gratis websitemaker met dezelfde voorzieningen (filmpjes kunnen embedden, documenten koppelen) en dezelfde gebruikersvriendelijkheid ?

2 opmerkingen:

Jeroen Clemens zei

Dag Moniek
Als vervanging van WebsiteMaker
Ik gebruik veel de wikis van Wikispaces. Is gratis voor onderwijs en heel makkelijk te onderhouden.

Anoniem zei

Fantastisch mooi literair schoolevent!!