4 apr. 2008

Politiek twee punt nul?Gisteren ging de beweging 'trots op Nederland' van start. Werkelijk alles had Rita's oppimpteam uit de kast getrokken om haar te laten schitteren als een charismatisch leider die naar eigen zeggen niet links, niet rechts, maar recht door zee is. Op welk doel ze daarmee afstevent, laat zij in het midden. Maar een goed verstaander heeft een half woord nodig: mijn partij zal het nooit worden.

Opmerkelijk is dat zij de term 'politiek 2.0' lanceert. Daarmee doelt ze op de inzet van web 2.0-toepassingen voor politieke doeleinden. Zo kunnen mensen via SMS stemmen, houdt Rita zelf een weblog bij en wil ze "meer ontwikkelingen op dit gebied nauwgezet blijven volgen en bepalen welke direct functioneel ingezet kunnen worden om de doelstellingen van de beweging na te streven". Ze spreekt ook van "user generated content, waarbij de bezoekers voor een groot deel de inhoud bepalen". Maar dat ze niet écht open gaat communiceren blijkt wel uit het feit dat op haar weblog de mogelijkheid om direct reacties te plaatsen geblokkeerd is. En op het weblog van de 'beweging' werkt het geven van reacties niet. Mooie volksverlakkerij. Maar ja wat wil je als de titel van je beweging verwijst naar:

Trots: vervuldheid van en het doen blijken van het (al of niet gerechtvaardigde) gevoel van dat men meer is dan anderen. (Van Dale)

2 opmerkingen:

Willem Karssenberg zei

Wat ik zie is een gevallen vrouw die zich steunend (op andermans portemonnee?) probeert staande te houden...

karin winters zei

Mijn kuiten zijn mooier en brr kretologie....voel me er niet trots op.