31 aug. 2008

Weer studeren

Yes! De kogel is door de kerk! Voor een dag per week heb ik ontslag genomen en ik ga weer studeren: de masteropleiding Nederlands bij Fontys. Mijn eerste college is a.s. woensdag.

Wel even wennen die Fontyslerarenopleiding. Aardige docenten met wie ik tot nu toe gesproken heb. In de gang dossierkasten vol met scrypties, die doen vermoeden dat het digitale tijdperk hier nog niet is doorgedrongen. Een website (http://www.fontys.nl/) waar je niets kunt vinden (probeer maar eens een link te vinden naar de site voor de masteropleiding). Maar wel een programma dat mij enorm aanspreekt. En daar ging het toch om. Geweldig om niet alleen in mijn vrije tijd met literatuur bezig te zijn, zoals bij Salon Seize en bij rondomTwater.
Digitale vaardigheden staan ook op het programma, "maar daar krijg jij uiteraard een vrijstelling voor", stelde de opleidingscoördinator. Of misschien dat : jij met jouw achtergrond wel een gastcollege literatuur en internet wil verzorgen?". Top.
Voor de 'Plassterkbeurs' was ik net te laat, zoals velen met mij uit het MBO. Docenten uit het PO en VO wisten wel massaal de weg te vinden. Mogelijk komt er een nieuwe tranch in januari.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Moedig hoor, zo'n studie oppakken! Dat jij die discipline nog op kunt pakken. Ik hoop dat het je nieuwe inspiratie geeft, zodat je dichter bij je passie komt.
Pauline

Annet zei

Inderdaad heel moedig, maar zeker ook inspirerend lijkt me. En dat sluit weer helemaal aan bij dat thema van de dag van de leraar. Goed om te zien dat je de kreet "een leven lang leren" serieus neemt. Ben benieuwd naar je ervaringen!