20 okt. 2008

Hergebruiken materiaal

Zeven jaar geleden maakte ik voor mijn toenmalige NT2-cursisten digitaal lesmateriaal rondom 'Zakelijke Correspondentie'.

Het was een website met theorie, voorbeeldbrieven en -zinnen, maar vooral ook veel Hot Potatoe-oefeningen. Mijn cursisten van toen vonden het prachtig materiaal, ze konden er zelfstandig mee werken en dat gaf mij de mogelijkheid individuele ondersteuning te bieden i.p.v. klassikaal les te geven.

Het materiaal stond online op een van de websites van het ROC Midden-Brabant. Door de nieuwe huisstijl en naamsverandering van dit ROC, is de website plots niet meer te benaderen. Het was oud materiaal: er staat bijvoorbeeld niets in over digitale zakelijke communicatie, zelfs het onderdeel e-mail ontbreekt. Geen probleem dat dat materiaal niet meer bereikbaar is dus, dacht ik.

Maar de afgelopen maanden heb ik uit heel Nederland en België mailtjes ontvangen van docenten die me vroegen waarom het materiaal niet meer te bereiken was, want het werd nog steeds veelvuldig gebruikt. Zelfs het CWI uit één van de grote steden in Nederland mailde mij met het verzoek het onderdeel sollicitatiebrieven weer online te plaatsen of eventueel zelfs op hun server.

Hoewel ik zelf vind dat het materiaal enigszins gedateerd is en nodig aanvulling behoeft, plaats ik het op veler verzoek dan toch maar opnieuw online. Het materiaal is hier te vinden. Mocht je de link ooit nog eens kwijtraken: ga dan naar onze digitale étalage: www.contentinopel.nl, kies vervolgens voor 'websites met leeractiviteiten' en daarna voor 'zakelijke correspondentie'.

3 opmerkingen:

Marjan zei

De gegeven koppelingen werken helaas geen van beide nog. Is er toch nog een mogelijkheid om bij het cursusmateriaal te komen voor het brieven schrijven?

Vriendelijke groet, Marjan van den Berg

Moniek Verhaaren zei

Hallo Marjan,

Je had gelijk, de links werkten (tijdelijk) niet meer. Nu doet alles het weer wel. Je kunt dus weer bij het materiaal via de links in het bericht hierboven.

Groet,
Moniek Verhaaren

Anoniem zei

Hallo

Ook ik maak dankbaar gebruik van het materiaal over zakelijke correspondentie, maar tot mijn schrik merkte ik dat de bijbehorende oefeningen bij de modules er niet meer opstaan. Mogen die alsjeblieft ook teruggeplaatst worden, want die maken het juist zo waardevol!!
bij voorbaat bedankt!
j.butner
j.butner@tele2.nl