23 okt. 2008

SMS-diensten in het onderwijs

Onlangs ontving ik een verlate reactie op mijn eerdere vraag naar ervaringen met SMS-diensten in het onderwijs. De reactie kwam van Karianne Vermaas die voor Kennisnet een onderzoek ging doen naar de inzet van SMS binnen het onderwijs. Ze vroeg me naar mijn ervaringen met SMS-diensten. Helaas kon ik haar niet helpen, want nog steeds is er bij het ROC Tilburg geen SMS-dienst ingevoerd. Maar ik kon haar via het netwerk van Kennisnetambassadeurs wel in aanraking brengen met andere ROC's. Karianne heeft daarna verschillende onderwijsinstellingen bezocht en hen bevraagd op hun ervaringen.

Onlangs rondde zij haar onderzoek af en ze schreef over dit onderzoek een zeer leesbaar en bruikbaar verslag dat hier te vinden is. In het verslag vind je een overzicht van onderwijsinstellingen die gebruik maken van een SMS-dienst, een interview met betrokken, maar ook een uitgebreid overzicht van sms-diensten die in Nederland aangeboden worden, de kosten per aanbieder, de verschillen van de aanbieders alsook een overzicht van instellingen die gebruik maken van een SMS-dienst.

De website waarop dat verslag te vinden is bevat nog meer mooie zaken over allerlei soorten mobiele onderwijsdiensten. Gauw kijken: http://www.mobieleonderwijsdiensten.nl/

1 opmerking:

René zei

Dag moniek,

Dit is een heel bruikbare tip! Ik ga eens kijken of we hier bij ons op school iets mee kunnen doen.