27 okt. 2008

Tips van de bloggende jufVandaag hield bloggende juf Elke Das een presentatie voor de eerstejaars studenten van onze opleiding Onderwijsassistent. Ze hield een enthousiast verhaal waarin ze o.a. besprak waarom zij blogt, hoe zij blogt, welke soorten blogs er zijn en wat je kunt doen aan trollen en viagra. Ze gaf ook schrijftips voor blogpost die de eerstejaars studenten binnenkort gaan schrijven i.k.v. hun stage.

Volgens Elke vormen zeven woorden de kern van het bloggen: blog, post, comment, wingin' it, RSS, identity en privacy. Van 'wingin' it' had ik nog nooit gehoord. Sinds vandaag weet ik wat het is: doen alsof je het kunt en heel rustig een beetje meespelen, totdat je je competent genoeg voelt om helemaal mee te doen.

Haar presentatie is hier te bekijken. Eigenlijk is het een soort 'nazorgwiki'. Elke heeft gevraagd of met name de studenten en de coaches die er vandaag bij waren een reactie willen achterlaten in die wiki. Dus studenten en coaches.... kom maar met je tegenprestatie....

1 opmerking:

janien zei

Wow! Wat interessant nieuws! Niet te missen. Goed dat jij blogt, Moniek!

Geweldig, toch, wat jullie doen! Zo'n echte promocampagne opzetten voor bloggen. Met Elke Das dan nog, één van mijn 2.0-leermeesters van het eerste uur. Had ik live willen meemaken.

Zat ik net in mijn hoofd met een postje over bloggende studenten, n.a.v. een nieuwe blog van een van mijn oud-leerlingen. Als ik nu maar eens wat meer tijd kon vrijmaken om dat postje te klaren. Maar ik heb geen serviesstuk meer over, zelfs geen schone lepel. En de herfst ligt hier torenhoog ... Wel mooi, en ik huis maar wat op zijn primitiefs.

Veel succes en veel groeten
janien