27 dec. 2008

Meme: wat ik mij NIET voorneem in 2009

Karin Winters startte een meme: een vraag of opdracht waarvan het de bedoeling is dat andere bloggers die op hun eigen blog overnemen, voorzien van een eigen antwoord. Op die manier ontstaat een ketting van reacties, of zoals Wikipedia stelt: een besmettelijk informatiepatroon. De meme die Karin Winters startte is: wat neem je je vooral NIET voor in 2009.

Nu had ik eigenlijk het voornemen om me niets voor te nemen, maar een verzoek van Karin kan ik niet weigeren. Daarom bij deze toch maar een niet-voornemen: ik neem mij voor om in 2009 NIET als hardloper mee te doen aan Tilburg Ten Miles. Ik durf me zelfs voor te nemen dat ik aan GEEN ENKELE hardloopwedstrijd zal deelnemen in 2009. Onderstaand beeld van mij zal dus niet te zien zijn het komende jaar (trouwens zo'n shirtje zou mij ook helemaal niet passen :-P):


Heb jij een goed niet-voornemen voor het nieuwe jaar? Ik ben benieuwd wat dat dan is. Schrijf er een berichtje over en de meme groeit en groeit. Dus kom op: Wilfred, Willem, Elke, Antoine, Serge, Marc, Jeroen, Miriam, Mar, Joël, Liek, Jef, Maarten, Annojo, Patrick, Margreet, John, Erno, en andere bloggers die dit bericht op de een of andere manier onder ogen krijgen...

6 opmerkingen:

Anoniem zei

Wat leuk gedaan! En ik zou jouw niet-voornemen heel goed kunnen onderschrijven: ik zal ook niet deelnemen aan een hardloopwedstrijd in 2009. Maar ik probeer 'origineel' te zijn en een 'eigen' niet-voornemen te zoeken. Wat zal het zijn? Niet zoeken naar een niet-voornemen? Wat een quatsch. Ach, ik weet er geen Moniek. Ik probeer ff na te denken ...

Liek Schoeren zei

Deze vraag nog even op de valreep. Moeilijker dan ik dacht omdat ik niet veel voornemens denk te hebben en er ook niet van af kan stappen. Ik ga het vanavond in de groep gooien en kom er dan op terug.

Erno Mijland zei

Dat vraagt enige bedenktijd. Eerste gedachte was: je kunt elk voornemen in principe formuleren in een NIET-vorm (Ik zal niet aankomen, in plaats van Ik zal afvallen). Maar da's misschien wat flauw. Ik kom erop terug!

elke zei

Heel lang geleden heb ik me voorgenomen om NOOIT nieuwjaarsvoornemens te maken. Het beste voornemen ooit. Of je doet het, of je doet het niet. Geen flauwekul van: ik WILDE het wel doen maar het was 6 januari al mislukt.
Dit jaar is anders. Ik heb de uitdaging aangenomen om iedere maand een mission te maken voor PMOG. Mijn eerste voornemen van dit millennium.
Tot ziens op PMOG?

Anoniem zei

Toen ik dit las moest ik hartelijk lachen en Jeroen vroeg waarom ik moest lachen... Zijn niet-voornemen voor 2009 schijnt te zijn om niet te reageren op weblogs want die zijn zo verschrikkelijk 2008.... toen moest ik weer grinniken, echt zo'n Jeroen grapje.
Groetjes Willianne

Anoniem zei

Bij de plastisch chirurg geweest? haha! Maar we gaan wel fietsen hè? Groetjes, Ingrid