22 aug. 2008

Mijn vakantieboekenplankNu mijn vakantie voorbij is, merk ik dat ik weer minder lees. Foute boel, want dat vele lezen in de vakantie werkte erg ontspannend en verrijkend. En heel eerlijk: papier leest een stuk prettiger dan de lichtbak van een monitor waar ik voor mijn werk en voor mijn lol vaak in tuur.

Via de cursus web 2.0 van Kennisnet maakte ik kennis met Librarything. Dat is een digitale interactieve catalogus. Je kunt hier je leeservaringen delen met andere lezers, boeken voorzien van commentaar, recensies schrijven, beoordelingen geven. Ook kun je in contact komen met lezers met dezelfde interesses, discussies voeren, je aansluiten bij een groep, tijdsbeelden bekijken (welke boeken worden op dit moment veel gelezen) en meer.

Alle boeken die ik deze vakantie heb gelezen, heb ik ingevoerd in Library Thing en voorzien van commentaar. Librarything maakt daarvan een persoonlijke, interactieve catalogus. Er is ook widget voor blogs, de mijne is te vinden rechtsonderin de zijbalk van deze blog.

Meer weten over Library Thing? Volg dan hier de rondleiding.

3 opmerkingen:

janien zei

Ben ook pas op LibraryThing begonnen ... t.t.z., me daar even neergezet. Voor het eerst hoorde ik ervan op de Dag van de Literatuureducatie (2007, in Mechelen): in de presentatie over Literatuureducatie 2.0 van Eva Simon, Johan Mijs en Kristof Michiels (zie de ppt http://www.iedereenleest.be/literatuureducatie/2007/13november/3_1.html). Tot mijn grote verbazing zag/hoorde ik mijn sausagemachinetje daar geciteerd! Mijn hart zwol van trots ...

Fantastisch mooi, die LibraryThing! Ik kom nog, ik kom naar je boekenplank kijken.

Veel leesplezier en succes! Machtige stapel!

Jeroen Clemens zei

ik gebruik mijn LibraryThing ook in de klas. Ik heb een bibliotheek gemaakt waar ze kunnen kijken. Ze kunnen ook via de tags boeken vinden die met een thema te maken hebben.

Moniek Verhaaren zei

@Janien en Jeroen:
Mooi dat jullie librarything ook inzetten voor je onderwijs. Helaas geef ik dit jaar nog geen literatuuronderwijs, maar ik zal t.z.t. bij jullie komen kijken hoe jullie het aanpakken.
@jeroen:
Jouw catalog in Librarything heb ik gevonden. Mooi, vooral omdat hij doorzoekbaar is op onderwerpen. Ik post het adres naar jouw catalog hier ook meteen: http://www.librarything.com/catalog/jeroenc
Als ik zo ver ben, zal ik de mijne ook publiceren.