2 nov. 2008

Geen zin

Eigenlijk moet ik vandaag de hele dag studeren, want binnenkort heb ik mijn eerste tentamen i.k.v. de masteropleiding: argumentatieleer. Interessant, maar veel stof en veel werk.

En net als vroeger vind ik plots allerlei dingen op dit moment óók ineens belangrijk. Zoals de planten die dringend water nodig hebben, een wasje dat nog gedraaid moet worden, de vuilnisbak die nog naar buiten moet en meer. Hoe maak ik dat ik me 100% ga concentreren op dat wat ik moet doen? Mijn moeder zei vroeger in dit soort situaties: "Geen zin, dan máák je maar zin!". Maar hoe maak ik zin?

Even googlen en jawel gevonden: een plek waar je zin kunt maken. En als je een keertje flink je zin wil doordrammen, kun je ook hier terecht. Totdat iemand anders iets zinnigers heeft te vertellen natuurlijk. De website is gemaakt i.k.v. een andere masteropleiding (gekoppeld aan de Rietveld academie). En de rustgevende vogeltjes op die site vertellen me dat ik nu écht met mijn neus in de boeken moet. Hetgeen ik dan nu ook maar ga doen. Zucht.

2 opmerkingen:

Roezemoezen zei

Erg leuke website!

Moniek Verhaaren zei

Dat vond ik nou ook. Kleed de URL eens uit en kijk ook door wie die website gemaakt is.(http://www.sandberg.nl/) Mooi instituut ook toch? En dan die prachtige vogelgeluiden!